Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Skendöd

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Hon stirrade på raden med liksäckar. Nu bultade hjärtat så hårt att det enda hon hörde var sina egna pulsslag. Det var något som rörde sig här inne. Hon drog ner blixtlåset i den närmaste säcken och stirrade på en man som hade ett långt snitt i bröstkorgen, slutet med suturer. Redan obducerad, tänkte hon. Definitivt död. Hon tittade hastigt i nästa säck: blåslaget ansikte, krossad skalle. Död. Med darrande händer öppnade hon den tredje säcken. Innanför plasten såg hon ett vitt ansikte: en ung kvinna, svarthårig, blå om läpparna. Hon drog ner blixtlåset hela vägen och fick se en våt blus som satt som klistrad mot en blek kropp. Små kalla vattendroppar glänste på huden. Hon knäppte upp blusen. Fylliga bröst, slank midja. Överkroppen intakt, ännu inte uppskurenav obducentens kniv. Fingrar och tår var blåröda, armarna marmorerade i blått. Maura tryckte fingrarna mot kvinnans hals och kände iskall hud. Hon böjde sig över munnen och väntade på en antydan till andetag, det svagaste luftdrag mot kinden. Då slog liket upp ögonen. I ilfart förs kvinnan till sjukhuset där hon skjuter ihjäl en säkerhetsvakt och tar sex personer som gisslan. En av dem är den höggravida kriminalpolisen Jane Rizzoli som är på sjukhuset för att föda. Rättsläkaren Maura Isles, som var den som upptäckte kvinnokroppen, försöker tillsammans med Janes man, FBI-agenten Gabriel Dean, ta reda på mer om mördaren. Vem är hon, vilka är hennes motiv? Det visar sig vara något mycket större än ett vanligt gisslandrama och Jane är den enda som kan lösa mysteriet, om hon lyckas överleva natten ...

Tess Gerritsen är en framgångsrik författare och hennes böcker ges ut över hela världen. Hennes thrillerserie med polisen Jane Rizzoli och rättsläkaren Maura Isles i huvudrollerna har blivit omåttligt populär och hennes böcker toppar ständigt New York Times bestsellerlista. Tess Gerritsen har bland annat blivit nominerad till det prestigefyllda deckarpriset Edgar Award för Skendöd.

(Damm)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

334

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

320

Språk

Översättare