Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Angela Teresas gäster

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Efter ett upplöst äktenskap och en ny kärleksupplevelse i Frankrike har den svenska författaren David Stockmar, huvudperson i Angela Teresas gäster, tagit sin tillflykt till den lilla Medelhavsstaden Solaz för att få vara obunden och fri. Fri i Spanien – enkelt för svensken men ouppnåeligt för Jordi, den idealistiske studenten som hörde till den förlorande sidan i inbördeskriget och, förföljd och kuvad men stolt, knappt vill ta emot hans vänskap och sympati. Det dröjer emellertid inte länge förrän David anser att hans ”frihet” är ofruktbar. Lucienne Marie, den franska flickan som han älskar men har flytt ifrån, kommer till honom på hans bön, och deras kärlek når en ny och ljuvlig mognad i Angela Teresas vackra hus bland apelsinlundarna. Men samtidens spanska verklighet tränger även dit. De båda gästerna blir indragna i ett dramatiskt händelseförlopp, som utgör berättelsens spännande kulmen.

Angela Teresas gäster är en starkt fascinerande roman om andligen fullvuxna människor och deras sätt att möta kärlekens, samlevnadens och samtidens problem.

(Bonnier)

- - -

Spanien och den aktuella spanska vardagen med dess motsättningar och spänningar är den nya och fängslande miljö som möter läsaren i denna roman av Dagmar Edqvist. Efter ett upplöst äktenskap och en ny kärleksupplevelse i Frankrike har den svenske författaren David Stockmar, huvudpersonen i Angela Teresas gäster tagit sin tillflykt till den lilla Medelhavsstaden Solaz för att få vara obunden och fri. Fri i Spanien - enkelt för svensken men ouppnåeligt för Jordi, den idealistiske studenten som hörde till den förlorande sidan i inbördeskriget och, förföljd och kuvad men stolt, knappt vill ta emot hans vänskap och sympati. Det dröjer emellertid inte länge förrän David inser att hans "frihet" är ofruktbar. Lucienne Marie, den franska flickan som han älskar men har flytt ifrån, kommer till honom på hans bön, och deras kärlek når en ny och ljuvlig mognad i Angela Teresas vackra hus bland apelsinlundarna. Men dagens spanska verklighet tränger även dit. De båda gästerna blir indragna i ett dramatiskt händelseförlopp, som utgörr berättelsens spännande kulmen. - "Angela Teresas gäster" är en starkt fascinerande roman om andligen fullvuxna människor och deras sätt att möta kärlekens, samlevnadens och samtidens problem - en genre som har få så klarsynta, ärliga och spirituella företrädare i vår moderna litteratur som Dagmar Edqvist.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

327

Förlag

Språk

Lisätietoja

En fortsättning på "Penelope väntar inte".