Den första klunken öl och andra små njutningar

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det finns ögonblick när livet plötsligt visar sig i all sin skälvande storhet. Ofta är det obetydliga saker som utlöser det: kanske bara känslan att som vuxen äntligen få äga den där fällkniven man aldrig fick som barn – eller den motsägelsefulla njutningen i att beställa ett glas portvin. Det kan hända när man spritar ärter, när man tar plats i en speciell sorts tågvagn eller när surret från en cykeldynamo väcker minnet av gammal lycka. Och inte minst: den första klunken öl...

Philippe Delerms flanörblick är full av ömhet inför det enkla och aviga i vardagen. I korta betraktelser, lika filosofiska som sinnligt detaljskarpa, dröjer han ett ögonblick inför de mest oväntade företeelser – oväntade, och ändå märkligt välbekanta.

Philippe Delerm är författare och filosof. Hans bok utkom i Frankrike 1997; den lilla volymen växte snart till en överväldigande succé hos läsarna.

"Det är mycket vackert … Den första klunken öl och andra små njutningar har säkert förutsättningar att bli 'kultbok' också i Sverige."

Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet

"... rymmer mer poesi än mången nyutkommen diktsamling."

Niklas Törnlund, Sydsvenska Dagbladet

"Det är nästan så att man vill ta vårens första hoppsa-steg."

Anders Paulrud

"Det här är en bok som gör livet värt att leva"

Mats Löfgren, Dagens Nyheter

Ämnen och teman

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

84

Språk

Översättare

Lisätietoja

Ny utg.: Bonnier, 2000 (pocket)