Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Konservatorns blick

Typ
novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
"På resa känner du inte igen dig själv, eftersom ingen vet vem du är. På resa kan du vakna på nätterna och fotografera stora fält utan att veta var de ligger eller vad som odlas där. På resa kan du möta Andy Warhol och inte ens förvåna dig över att han lever. På resa kan du göra om dig och alla accepterar att du är tillskuren efter ett okänt mönster.
Resor är förklädnader. Du klär dig till barn, poet, äventyrerska, mamma, drömmare, bergsängel eller delegat. Du kommer och far. Och som sällskap har du alltid mannen som ropar hem sina barn till natten."

Tunnelbanan i Boston, en hiss i Bagdad, Treans spårvagn i Helsingfors, ett kafé i Kairo är platsen för några av de minnen som Birgitta Boucht gett en lysande pregnant form i Konservatorns blick. 1900-talets rotlöshet och 2000-talets hotfullhet utgör fond för de sextiotre berättelserna, inspirerade av resor i olika delar av världen. De handlar om allt som resandet kan ge upphov till av möten, oväntade situationer, nya insikter, känslor, minnen. De är träffsäkra, roliga, absurda, och stundom riktigt allvarliga.

(baksidestext)

- - -


"De sextiotre korta berättelserna i boken handlar om allt som resandet i vid bemärkelse kan ge upphov till av möten, oväntade situationer, nya insikter, känslor, minnen. Man byter plats, man möter andra människor, men man möter också sig själv på ett nytt sätt"

(citerat från bakpärmen)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
134
Förlag
Språk