Berlin, stad av sten

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Hösten 1928 kommer den unga Marthe till Berlin för att börja på konstskola. Weimar-republiken knakar i fogarna och staden kokar av både kreativitet och undertryckt vrede. Tjugotalets Berlin, skildrat i böcker som Berlin Alexanderplatz och filmer som Cabaret, får nu nytt liv i den tecknade seriens form. Med ett ritstift doppat i svartaste tusch återskapar amerikanen Jason Lutes stadens arkitektur och miljöer samtidigt som hi-storiens obevekliga händelser sprider sig som ringar på vattnet till alla i det rika persongalleriet. Den blyga Marthe och den bittre vänsterjournalisten Kurt. Paret Otto och Gudrun som skiljer sig av politiska skäl. Poliser, gatpojkar och studenter. Kommunister och nazister. Alla är de en del av Berlin, en stad dömd till undergång.

Berlin stad av sten har översatts till en rad språk och hyllats av kritiker som i boken sett en andlig efterföljare till Art Spiegelmans Maus en tecknad serie som skildrar Europas mörka 1900-tal på ett sätt som inte står filmen eller litteraturen efter.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

213

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

213

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk