Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Haren är rik

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Haren – Harry Angstrom – är tillbaka. Det är tio år sedan sist, och han har hunnit bli en medelålders välbeställd försäljare av Toyotabilar i oljekrisens 1979. Haren springer fortfarande, men nu flyr han inte från ansvar eller hustrun Janice – nu joggar han för att minska midjemåttet. När han inte säljer bilar spelar han golf, samlar silver eller går på Rotarymöten.
Lugnet i det angstromska hemmet är återställt, och det enda orosmomentet är sonen Nelson. Han dyker upp hemma med en flicka som han gjort med barn och stör friden, men samtidigt piggar hans närvaro upp. ”Det är fint med en fiende i huset”, säger Haren till Janice. ”Det skärper ens sinnen.” Ty trots att Haren har det bra, för bra kanske, är ingenting riktigt roligt längre, inte ens sex. Och i djupet av sitt hjärta vet han att ”den stora amerikanska trippen snart är över”. (Baksidestext)

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Bensinen tar slut, tänker Haren Angstrom där han står bakom de sommardammiga skyltfönstren i Springer Motors utställningshall och betraktar trafiken som flyter förbi på väg 111, en trafik som är på något sätt tunnare och räddare än den var förr. I hela jävla världen håller bensinen på att ta slut.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

448

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

501

Förlag

Språk

Översättare