Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Livet är kort Rytkönen lång

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Gasen i botten, insisterar det gamla lantmäterirådet Taavetti Rytkönen som råkat hamna i baksätet på en taxi. Det blir början till en strapatsrik färd. Den forne pansarsoldaten Rytkönens minne är inte det bästa men kampviljan är det inget fel på – om han bara kunde komma ihåg vad han heter, var han bor och varför hans plånbok är full av pengar.

I ett hisnande tempo och med dråplig humor hålls läsaren i ett fast grepp från början till slut. Huvudpersonernas alltmer komplicerade inbördes relationer präglas av värme, kamratskap och medkänsla, och över alltsammans svävar den ödesmättade rök som krigsveteranen Heikke Mäkitalo låter sitt egenhändigt skapade småbruk gå upp i.

Arto Paasilinna kittlar till många skratt med sina varma, vanvettigt humoristiska och på samma gång absurda berättelser.

(Brombergs)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Ämnesord
Originalspråk
Textutdrag
Finland hade landat i sommaren, hela landet och hela folket. Vattnen svallade åter fritt, människorna hade vaknat till liv. Solen sken och det blåste friskt. Någonstans i Lestijärvi bakade mor i huset kanelsnäckor och i Karlebytrakten var ett rattfyllo inblandat i en dödsolycka. Försommarlivet var sig likt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
233
Förlag
Språk
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
249
Förlag
Språk
Utgivningstid
Sidantal
212
Förlag
Språk
Översättare