Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den vidunderliga kärlekens historia

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det är inte hans kärlek som är monstruös – men han själv, Hercule Barfuss. Alltsedan han föddes på ett glädjehus 1813 har han väckt människors fasa med sin vanställdhet. Han är också dövstum, men har fått en sällsynt gåva – förmågan att läsa andras tankar. Den skänker honom ett våldsamt och märkligt öde, och farliga fiender…

I denna återkomst som bred berättare kombinerar Carl-Johan Vallgren på sitt alldeles egna sätt det fantastiska med det historiska. Vi besöker kloster och dårhus, Vatikanen och varitésällskap, Swedenborgianer och salonger, och får inblick i framväxten av de dövas språk. Men först och främst är detta en förunderlig kärleksroman; Hercule Barfuss glömmer aldrig den flicka som föddes på bordellen samma natt som han, och samhörigheten med henne blir ledstjärnan för hela hans liv.

(Bonnier)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Kära fröken Fågel. Jag vill först tacka för ert besök som har efterlämnat många dyrbara minnen och förhoppningsvis har givit svar på några av era frågor.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

340

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

360

Förlag

Språk

Översättare