Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den vidunderliga kärlekens historia

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Det är inte hans kärlek som är monstruös – men han själv, Hercule Barfuss. Alltsedan han föddes på ett glädjehus 1813 har han väckt människors fasa med sin vanställdhet. Han är också dövstum, men har fått en sällsynt gåva – förmågan att läsa andras tankar. Den skänker honom ett våldsamt och märkligt öde, och farliga fiender…

I denna återkomst som bred berättare kombinerar Carl-Johan Vallgren på sitt alldeles egna sätt det fantastiska med det historiska. Vi besöker kloster och dårhus, Vatikanen och varitésällskap, Swedenborgianer och salonger, och får inblick i framväxten av de dövas språk. Men först och främst är detta en förunderlig kärleksroman; Hercule Barfuss glömmer aldrig den flicka som föddes på bordellen samma natt som han, och samhörigheten med henne blir ledstjärnan för hela hans liv.

(Bonnier)
Ämnen och teman
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Kära fröken Fågel. Jag vill först tacka för ert besök som har efterlämnat många dyrbara minnen och förhoppningsvis har givit svar på några av era frågor.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
roman
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
340
Språk
Utgivningstid
Sidantal
360
Förlag
Språk
Översättare