Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nånting har hänt

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Bob Slocum har en lovande karriär framför sig och han borde verkligen skatta sig lycklig. Men hans fru är alkoholiserad och flirtar vilt med alla och hans dotter motarbetar honom systematiskt. Slocums monolog leder till synes oåterkalleligt mot ett chockerande klimax.

En fascinerande historia om genomsnittsmänniskans psykologiska anatomi i det västerländska framstegs- och framgångssamhället. Vågar du läsa den? Du kanske kan känna igen dig själv...

(Wahlström & Widstrand)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Jag får spader när jag ser stängda dörrar. Till och med på arbetet, där det går så bra för mig nu, kan emellanåt blotta åsynen av en stängd dörr göra mig livrädd för att nånting fruktansvärt händer därinne som kommer att få tråkiga följder för mig: om jag är trött och nedstämd efter en natt av lögner eller sprit eller sex eller bara vanlig sömnlöshet och nerver kan jag nästan känna hur katastrofen osynligt stiger och kommer emot mig som en våg genom de mattslipade glasrutorna. Jag kan få handsvett av det och bli underlig på rösten. Jag undrar varför.
Nånting måste ha hänt mig någon gång.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

608

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

459

Språk

Översättare

Lisätietoja

Wahlström & Widstrand, 1975, 1980, 1995, 2005