Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tavlor i Södern

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Han älskade Amerika, men tänkte Amerika besvara hans kärlek?" Det är den fråga som engelsmannen Henderson Dores ställer sig en vacker dag i New York. Han har fått i uppgift att blåsa nytt liv i en tynande konsthandelsfirma. Han är fyrtio år och tafatt och mycket brittiskt blyg men hoppas nu att mötet med det tuffa USA ska ändra hans liv. Han blir bönhörd över hövan, om än inte riktigt på det sätt han tänkt sig.
När han beger sig söderut för att göra det stora klippet går allting snett från början. De tavlor som miljonären Loomis Gage vill sälja får det visserligen att vattnas i munnen på Henderson, men de bisarra personer som omger Gage i den gudsförgätna hålan Luxora Beach överträffar hans vildaste fantasier om amerikanska Södern. Det finns också mindre nogräknade intressenter som tänker lägga beslag på tavlorna, och Henderson har all möda i världen att ta sig ur den härva av hot, förnedring, erotiska förvecklingar och absurda upptåg som han hamnar i.
Tavlor i Södern är en ny, komisk roman av författaren till den i Sverige och utomlands lovordade Glasskriget.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

280

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

349

Förlag

Språk

Översättare