Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En lycklig man

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

När brobyggnadsingenjör Akseli Jaatinen anländer till det lilla samhället Granbacka i uppdrag att bygga en stor betongbro stör hans närvaro och arbetsmetoder den sedan länge etablerade maktbalansen på orten. Som den hyggliga karl han är slår det väl ut med arbetsfolket, men med kommungubbarna skär det sig genast. Och när Jaatinen får följa med den hett eftertraktade kommunsekreteraren Irene Koponen hem efter midsommardansen är det dags att sätta utbölingen på plats. Men Jaatinens hämnd blir ljuv.

Arto Paasilinna är på ett strålande berättarhumör när han skildrar Jaatinens framfart i bygden. Att ingenjören dessutom lyckas ordna det så väl för sig att han i största samförstånd och harmoni lever med en kvinna vid varje sida gör honom inte till en mindre lycklig man.

(Brombergs)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

187

Språk

Utgivningstid

Sidantal

188

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

242

Språk