Men Marx menade motsatsen

Typ

diktsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Originalspråk

Textutdrag

Ovanför stjärnorna

Någonstans ovanför stjärnorna vänder Gud bladet.
Gud är led on uttråkad vid sin skapelse. Hans vänner har övergett honom för länge sedan och seglar nu omkring i eonernas labyrinter. Gud känner sig ensam och oengagerad. Han runkar på sitt tunga huvud och bläddrar förstrött i bönerna. Gud dricker blaskigt te och i det innersta av hans öga blommar en amaryllis som han personligen har skapat. Gud står på kratrarnas dammoln och tänker på patriarken och Isak, på kraftens dagar som föregick den heta skräcken.
Gud längtar till jorden och de fylliga vinerna, kvinnorna vid Egeiska havets stränder. Han vill besöka julottan i kyrkan på Iraklia och dricka sig berusad tillsammans med den försupne byprästen Dimitrios och tomatodlaren Iannis. Gud vill stå i strandbrynet med sina håriga vader omfamnade av havets sälta. Gud älskar delfinerna och äter gärna bläckfisk med mogna oliver.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

58

Språk

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

70

Förlag

Språk