Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Porr

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Gänget från Trainspotting är tillbaka. Tio år äldre och lika slängda i käften – men inte en dag klokare eller lugnare – strålar Sick Boy, Renton och Spud samman igen i sitt älskade och hatade Edinburgh.

Sick Boy har fått en idé om det stora klippet: han ska producera en porrfilm. Pengarna kommer att strömma in och Sick Boy ser fram mot en bekymmerslös tillvaro i resten av sitt liv. Det kan helt enkelt inte slå fel.

Men den psykotiske Begbie har just blivit frisläppt ur fängelset och drar omkring på Edinburghs gator, uppfylld av tanken på att hämnas. Honom gäller det att passa sig noga för. Väldigt noga.

Och allra först måste de stjäla ihop till startkapitalet…

(Forum)

- - -

T2 Trainspotting är den direkta fortsättningen av Irvine Welsh kultförklarade roman om heroinets Skottland som blev filmati- serad av Danny Boyle 1996. Historien tar vid då tio år passerat sedan dagen då Mark Renton blåste sina dysfunktionella vänner, lämnade smacket, Edinburg och flydde allt med drogpengarna de kommit över. Genom ödets nycker återförenas nu Rent och Sick Boy. Spud kämpar fortfarande mot drogernas dragningskraft och mitt i allt kommer en hämndlysten Begbie ut ur fängelset. Mer våldsam och psykotisk än någonsin härjar han runt. Samtidigt ska de forna vännerna genomföra ännu en av Sick Boys planer för att nå fram- gång och rikedom: den här gången ska de spela in porrfilm. Welsh karaktärer är grova, snuskiga, våldsamma, sexistiska och som vanligt, alldeles oemotstådliga. De är plumpa, själviska, smutsiga, och alldeles fantastiska i sin galenskaps svärta. Det är bara att kapitulera för Welsh prosa vars flyt och mörka humor ingen kan motstå.

(BTJ)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

564

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

596

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

594

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska upplaga 2004 med titeln Porr.