Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mannyn i mitt liv

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Mannyn i mitt liv är en härligt detaljerad och humoristisk nyckelroman om livet i den ultra-exklusiva enklav på Upper East Side på Manhattan i New York som kallas för the Grid, rutmönstret. Det består av kvarteren mellan 72:a och 79:e gatan som avgränsas av Fifth Avenue i väster och Park Avenue i öster. Här bor New Yorks rikaste människor.

Bokens huvudperson, Jamie Whitfield, är framgångsrik producent för ett nyhetsprogram i teve. Hon är ingift i den oförsonliga ”the Grid-societeten” och försöker förtvivlat att kombinera sitt heltidsjobb med rollen som maka och mor.
Samtidigt som Jamie med liv och lust deltar i jakten på de hetaste nyheterna känner hon att äktenskapet börjar gå på tomgång och att barnen försummas.
Lösningen på hennes problem finns i den snygge och äventyrslystne snowboard-åkaren Peter Bailey som är utbildad fritidsledare. Jamie anställer Peter som manny mot sin mans vilja och trots motstånd från personalen i hushållet. Peter blir snabbt Jamies stora stöd i livet när kraven från familjen och arbetslivet känns oöverstigliga. Frågan är om Jamie inte tillåter sig att känna mer än så för Peter?
Humor, kärlek, värme och bitande ironi utlovas i denna inifrånskildring av livet på Upper East Side.

(Prisma)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

382

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

423

Förlag

Språk

Översättare