Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Juryn

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Clanton, Mississippi. En tioårig flickas liv krossas för alltid av två berusade och hänsynslösa unga män. Den lilla stadens vita invånarmajoritet reagerar med fasa och chock på det vidriga brottet. Tills flickans svarte far skaffar ett automatgevär - och tar rättvisan i egna händer, fylld av sorg och vanmakt.

I tio dagar flammar de brinnande korsen i Clanton. I tio dagar bryts tystnaden i staden av krypskytteeld. I tio dagar varar den rättegång som blir centrum för världens uppmärksamhet - rättegången där den unge försvarsadvokaten Jake Brigance kämpar först för att rädda livet på sin klient...och sedan för att rädda sitt eget.

Juryn är bestsellerförfattaren John Grishams första roman. Den är ett oförglömligt drama om rasmotsättningar och rasvåld och om kampen för rättvisa och människovärde i en stad söndersliten av hat och misstänksamhet.

(Baksidestext)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

473

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

516

Förlag

Språk

Översättare