Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En gyllene klenod

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En gyllene klenod är Belva Plains triumferande roman om den judiska invandrarflickan Hennie Roth - ett enastående porträtt av en intelligent, romantisk, känslosam och fredskämpande kvinnosakskvinna mot bakgrund av sekelskiftets och det första världskrigets omvälvningar och kaos.
I en svepande familjesaga berättar Belva Plain om en skara oförglömliga män och kvinnor, drivna av sina passioner, i kamp för sina drömmar - och ständigt uppfyllda av sin värme och mänsklighet också då de ställs inför krigets brutala vanvett.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Så länge hon levde skulle hon komma ihåg den dystra hösthimlen, hur hög och vid och kall den var och hur den mäktiga vinden ven från East River mot Broadway. Då hon var mycket gammal skulle hon fortfarande förundra sig, som vi alla gör, över hur slumpartat allting var, för hade hon inte råkat runda just det hörnet vid just den tidpunkten, hade hela hennes liv blivit annorlunda.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

404

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

552

Förlag

Språk

Översättare