Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vince & Joy

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Vince har inte riktigt fått ordning på sitt liv, han har ett tråkigt jobb och har aldrig riktigt lyckats bra med ett förhållande. Men hans nya flickvän Jess är faktiskt bättre än de flesta, egentligen förtjänar han inte henne… Och en dag är hon gravid.
Men det är något som känns fel, Vince minns sin första kärlek, Joy, alltför väl. Det var hon som bara försvann utan ett ord till förklaring en dag när de var nitton år. Det enda Vince kunde läsa på lappen hon lämnat som förstörts av regn var: "Jag skäms så..."
Han har aldrig kunnat sluta tänka på Joy och när han inser att hon bara bor några kvarter ifrån honom och är på väg att gifta sig måste han se henne igen. Men när han ser Joy uppklädd och leende på sin bröllopsdag inser Vince att han inte kan klampa in som ett patetiskt spöke från det förflutna. Han ger sig inte till känna.
Joys äktenskap blir dock inte riktigt som hon tänkt sig, hennes omtänksamme make George förvandlas snart till en dominant och mycket svartsjuk man som helst vill hålla henne borta från världen.
Så en dag av en slump springer Vince och Joy på varandra …
Och den första förälskelsen glömmer man ju aldrig!

Vince & Joy är en varm roman om kärlek som aldrig blev av, slumpens kraft och om att fånga tillfället när det kommer – en riktig kärlekshistoria!

(Bonniers)

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Vince tittade runt bordet på sina vänner. Alla var i stort sett i hans ålder, trettiofyra, trettiofem. Det här samtalet, eller ett som var väldigt likt, utspann sig förmodligen runt tusentals köksbord i London just nu.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

405

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

542

Förlag

Språk

Översättare