Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Pilgrimsresan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Pilgrimsresan är en nyckelbok i Paulo Coelhos författarskap. Inte bara för att det är hans första bok, som sedan följdes av Alkemisten, utan också för att den till fullo visar den människokärlek som genomsyrar hans livsfilosofi. När Coelho 1986 gav sig ut på pilgrimsresan mot Santiago de Compostela drevs han av en önskan att förstå livets mysterium.

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Tulltjänstemannen tittade länge på svärdet som min fru bar på och frågade vad vi skulle ha det till. Jag sa att en av våra vänner skulle värdera det, eftersom vi ville sälja det på auktion. Lönen fungerade. Tjänstemannen gav oss ett intyg på att vi hade haft med oss svärdet när vi kom till flygplatsen i Barajas och förklarade att det bara var att visa pappret i tullen om vi skulle få problem med att föra ut det ur landet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

285

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

275

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Ny utg.: 2007, 2010