Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Matarese - återkomsten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det har gått mer än tjugo år sedan de båda agenterna från CIA och KGB, Brandon Scofield och Valeniekov, lyckades sätta stopp för Matareses planer på att skaffa sig herraväldet över världsekonomin.
När det fruktade syndikatet tillbaka, och ”den korsikanska febern” hotar att bryta ut igen. En handfull högt uppsatta personer – samtliga barnbarn till baron Guillaume Matarese, mannen som i seklets början lade grunden till dynastin – samlas på Korsika för att väcka nytt liv i baronens högtflygande planer. Den här gången ska alla hinder effektivt röjas undan, och före nyår ska gruppen ha nått sitt mål.
CIA-agenten Cameron Pryce får i uppdrag att en gång för alla krossa den farliga organisationen. Han beger sig till en avsides liggande ö i Västindien. Där gömmer sig Brandon Scofield, alias Beowulf Agat – den ende överlevande från den förra sammandrabbningen med Matarese. Tillsammans börjar de båda agenterna jakten på fienden och upptäcker att syndikatet nu är större och mäktigare än någonsin. Det har till och med lyckats infiltrera CIA. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Bland Korsikas branta klippor, högt ovanför havet och Porto Vecchio, reste sig ruinerna av något som en gång hade varit ett magnifikt palats.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

572

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

415

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk