Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nimhs hemlighet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Fru Frisby, ni måste gå till råttorna", sade ugglan.
"Ni ska gå till råttorna som bor under rosenbusken. Jag tror inte de är som de flesta andra råttor."
Den lilla musmamman fru Frisby och hennes barn bor i ett hus i lantbrukaren Fitzgibbons grönsaksland. När grönsakslandet ska göras i ordning på våren måste mössen skynda sig att flytta innan plogen förstör deras hus - men just då blir den yngste lille muspojken sjuk, och fru Frisby vågar inte flytta honom...
Då samlar hon allt vad mod heter och lyder ugglans råd. Hon ber de konstiga råttorna om hjälp och upptäcker samtidigt deras stora hemlighet: de har fått människans intelligens. Men de är ändå i stor fara...
Nimhs hemlighet är en älskad barnboksklassiker i den engelsktalande världen. Den har bland annat belönats med John Newbury Medal för det bästa bidraget till amerikansk barnlitteratur.

(baksidestext)

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Fru Frisby, mamma i en skogsmusfamilj, bodde i ett underjordiskt hus i lantbrukaren Fitzgibbons grönsaksland. Det var ett sådan där vinterhus som en del skogsmöss flyttar till när det blir för ont om mat och för hårt att leva i skogarna och på fälten. I den mjuka jorden i en täppa med ärter, potatis, bönor och sparris finns det gott om föda kvar åt mössen när människorna har tagit sitt.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

213

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

232

Förlag

Språk

Översättare

Illustratör