Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gräset sjunger

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Marys liv som privatsekreterare i Sydafrika är omväxlande och okomplicerat. Med sitt mjuka och trevliga sätt vinner hon många vänner och blir flitigt uppvaktad, men då hon vid trettio års ålder ännu inte gift sig börjar det pratas bakom hennes rygg. När Dick dyker upp blir det därför naturligt att hon flyttar med honom ut till hans lilla jordbruk utanför staden. Hennes entusiasm, för att göra deras gemensamma hem trevligt och ombonat, vet inga gränser. Men hennes medfödda blyghet gör att hennes sätt mot de svarta tjänarna hårdnar, och hon bygger sakta upp en isolerande försvarsmur mot omgivningen.

Gräset sjunger är ett styvt kvinnoporträtt som blottar problem som är påträngande och angelägna, här och nu! Doris Lessings konstnärliga berättarförmåga håller läsaren i stark spänning från första till sista sidan.

(baksidestext, W&W 1981)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

233

Förlag

Språk

Lisätietoja

Wahlström & Widstrand, 1965 (W & W-serien: 98)

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

234

Språk

Översättare