Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Grevinna

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Bröllopet på Hellersta var över. Brudens far var mycket stolt över att hans dotter hade blivit gift med Carl Henrik Anckarberg, greve till Tyrsta och kammarherre hos Hans Majestät Konungen.
Men bruden själv, Charlotte von Berg, kunde inte känna någon glädje där hon satt i vagnen på väg till sitt nya hem. Tanken att hon - "lilla Lotta på Hellesta" - nu var fru på Tyrsta slott, skrämde henne.
Hon betraktade sin man i smyg. Han hade dragit reskappan över ena axeln som skydd mot draget från fönstret. Det fanns silverstänk i det mörka håret. Och de bruna ögonen, som gjort henne så förvirrad, var slutna. Han sov.
Denne främling var nu hennes make. hans tidigare äkteskap hade varit barnlöst. Det var hon som nu skulle ge honom en son - en arvinge till Tyrsta...

Charlotte von Berg var bara sexton år när hon kom som brud till Tyrsta fideikommiss i Södermanland. När man såg den älskliga, unga kvinnan i den vita sidenklänningen, var det svårt att föreställa sig att hon skulle bli känd för sin grymhet och sitt liderliga leverna...

(baksidestext, 1983)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

365

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

499

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

375

Förlag

Språk