Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vändpunkten

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

När företagsledaren Juha Merivaara hittas död på sin skärgårdsö har kriminalkommissarie Maria Kallio precis återvänt från sin barnledighet. Nyligen hade hon besökt ön, driven av en önskan att se platsen där hennes ungdomskärlek dött ett år tidigare. Båda dödsfallen betraktas som olyckshändelser men Maria Kallio börjar tro att verkligheten är en annan och hon har fog för sina misstankar.
Som nyutnämnd chef möter hon motstånd, inte minst från den kollega som var hennes konkurrent om chefsposten. Hans temperament alkoholkonsumtion tvingar till slut fram en situation som får förödande konsekvenser och blir ett hårt slag fö Maria Kallio. Det bli inte enklare av att hon hyser starkare känslor för en av de misstänkta än vad som är lämpligt för en utredningsledare som dessutom är gift och nybliven mor.
(baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

Ön steg eldröd ur havet som om klipporna varit färgade av blod. Först urskilde jag bara konturerna, men så sakteliga började stenen ta form. En rund fyr växte fram och en fästning som var från Krimkriget. Rödskär var Esbos sydligaste punkt, den sista ön före territorialvattengränsen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

349

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

374

Förlag

Språk

Översättare