Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den tysta flickan

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Kasper Krone är en världsberömd cirkusartist med övernaturlig hörsel, magnifika skatteskulder och känsla för musik. Han kan uppfatta den tonart varje människa är stämd i, den musik som omger alla. Han bedriver också terapi för barn, och det är så han stöter på flickan KlaraMaria. En flicka som berör honom starkt. Han kan inte avlyssna henne som han avlyssnar andra.
När hon försvinner under mystiska omständigheter dras Kasper in i en jak, där det lika mycket är han själv som är den jagade. Kasper försöker förtvivlat ta reda på vilka som fört bort KlaraMaria och vad de ska använda henne till. Alltmedan Köpenhamn skakas av egendomliga jordbävningar …
”Den tysta flickan” är ett läsäventyr som innehåller mystik, spänning och biljakter men också geologi, musik och vetenskap. Kort sagt: en roman av Peter Høeg. (Baksidestext, Norstedt)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

FruHerre har stämt alla människor i en tonart, och Kasper kunde höra den. Bäst under det korta, ogarderade ögonblick då de var nära inpå men ännu inte visste att han lyssnade. Därför väntade han vid fönstret, nu också.
Det var kallt. Som det bara kunde bli i Danmark, och bara i april.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

411

Förlag

Språk

Översättare