Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Solens triumf

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Året är 1884 och i Khartoum vid Nilens strand möts familjerna Courtney och Ballantyne i den här storslagna äventyrsberättelsen av en av världens mest framgångsrika och lästa författare.

Efter årtionden av brutalt vanstyre under den turkiske kediven i Kairo utbryter ett våldsamt uppror i Sudan lett av en karismatisk religiös ledare – mahdin – en islamisk frälsargestalt. Engelsmännen tvingas ingripa för att skydda sina nationella intressen och för att försöka bistå de britter som blivit strandsatta i landet.
I likhet med hundratals andra engelska köpmän har även Ryder Courtney blivit fast i huvudstaden Khartoum, och det är här han stöter ihop med kapten Penrod Ballantyne, knuten till 10:e husarregementet, liksom också med den brittiske konsuln David Benbrook och hans tre vackra döttrar. Under den tio månader långa och blodiga belägringen av Khartoum, där den brittiske generalen stupar och britterna tvingas dra sig tillbaka, för dessa tre män en hård kamp för att överleva.

Solens triumf är en starkt medryckande roman byggd på dramatiska, historiska händelser och genomsyrad av Wilbur Smiths mästerliga berättarkonst. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Rebecca lutade armbågarna mot fönsterkarmen i det breda, oglasade fönstret och ökenvinden brände hennes ansikte lika starkt som hettan från en masugn. Till och med floden nedanför tycktes ånga, Rebecca kom att tänka på en sjudande kittel.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

378

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

638

Förlag

Språk

Översättare