Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Maigret och mannen på bänken

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
En dimmig oktoberkväll hittas en man i en mörk återvändsgränd. Han är dödad av ett knivhugg. Knivslagsmål i de kvarteren brukar inte vara intressanta, men en del småsaker tydde på att det inte rörde sig om ett vanligt gräl mellan fyllbultar. Kommissarie Maigret tillkallades.
Den döde var snyggt och diskret klädd men bar ett par iögonenfallande gula skor. Och det visade sig att enligt den dödes hustru hade han aldrig ägt ett par gula skor. Den förbryllande upptakten blir början på en lång jakt genom ett höstligt Paris. I boulevardernas kringdrivande myller skönjer Maigret så småningom konturen av ett levnadsöde – tålmodigt fogar han pusselbit till pusselbit för att få fram bilden av den mördade – och mördaren. (Baksidestext)
Huvudpersoner
Tidpunkt för händelserna
Originalspråk
Textutdrag
Maigret hade ingen svårighet att minnas datum, den 19 oktober, eftersom det var hans svägerskas födelsedag. Han erinrade sig också att det var en måndag, för det är en känd sak vid Quai des Orfèvres att folk sällan låter sig mördas på måndagar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar