Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det glömda

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Temat om glömska och hågkomst spelas ut i den ömsinta och gripande historien om Elhanan Rosenbaum, framstående psykiater och en av de överlevande från andra världskriget. Han drabbas av en obotlig sjukdom som leder till att han gradvis förlorar minnet. Innan det är för sen beslutar sig Elhanan för att berätta sin livshistoria för sonen Malkiel. Han vill berätta om det goda han har uträttat, men också om allt det svåra, det som fyller honom med skam.
Så rullas det förflutna upp. Elhanan berättar om upplevelserna under kriget, om tiden som partisan, om hur han blir räddad från ett uppsamlingsläger av Talia, den exotiska unga kvinna som skulle komma att bli hans hustru under deras hemliga resa till Palestina. Så småningom kan Elhanan också berätta om omständigheterna kring Talias död, om sin hemby i Karpaterna och om den händelse som mer än något annat plågat honom genom hela livet.
Elhanans historia tvingar Malkiel att göra en resa i tid och rum. En resa som leder honom till hans farfars grav och till de sanningar som förbinder en generation med en annan.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

[roman]

Utgivningstid

Sidantal

284

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

337

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk