Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ånglok 16 på fel spår

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Möte på ett tåg. Ett alldeles vanligt modernt tåg en vinterkväll år 1987. Yngling träffar flicka, och ytligt sett händer ingenting mera upphetsande än att de samtalar om tåg och tågresor förr i världen, om Sveriges första ånglok och Sveriges äldsta järnväg, som en gång utgick från deras gemensamma hemort Skoga.
När de väl anlänt till småstaden i den västmanländska Bergslagen tätnar emellertid mystiken.
Hur har flickans mor och mormor, som bägge är änkor efter två inte alltför högavlönade lokförare, haft råd att överta och topputrusta värdshuset Tre små gummor och tilipåköpet köra omkring i en spritt ny Alfa Romeo 75?
Och vad hände en februarinatt under andra världskriget, när järnvägens stolthet, det starka och ståtliga Ånglok 16 med en rad hemlighetsfulla godsvagnar i släptåg avvek från den normala rutten ner mot Vänern och istället satte kurs norrut genom de ödsliga svarta skogarna?
Samma ånglok som i våra dagar snällt drar fascinerade turister på Skoga nybildade Veteran Järnvägs eftertraktade sommarutflykter! Men som också på ett bestämt datum på nytt upprepar sin nattliga färd?
Det är mysterier som Christer Wijk, assisterad av sin unge vän Janne, har satt sig i sinnet att lösa. Om utgången är den bästa och lyckligaste för alla parter förblir ända intill det spännande slutet synnerligen ovisst.

(text från bokomslaget)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

198

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

199

Språk

Översättare