Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Att känna en kvinna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I hela sitt yrkesliv har den israeliske agenten avslöjat andra människors hemligheter. När hans hustru förolyckas under bisarra omständigheter tvingas han att se tillbaka på sitt eget liv och sina egna livslögner.
Med en medkänsla som är så typisk för Amos Oz och med sedvanligt mästerskap skildras här arton månader i den före detta mästerspionen Joel Ravids liv. Joel som kämpar mot kaos, som slåss mot demonerna i sitt inre. Han söker sanningen och en plats i tillvaron. Han försöker tämja sorgen efter sin hustru och få sitt liv under kontroll.
Berättelsen om Joel och människorna i hans närhet är tät, återhållsam, men ändå intensiv och sjudande av liv. Med den bevisar Amos Oz ännu en gång att han är den mest betydande författaren i dagens Israel. Att känna en kvinna rymmer inom sina pärmar en idéroman, en spionhistoria, en politisk metafor och ett psykologiskt djuplodande porträtt av en man och hans kamp.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Joel tog upp föremålet från hyllan och skärskådade det. Han hade ont i ögonen. Mäklaren trodde att Joel inte hade uppfattat hans fråga så han upprepade den: "Ska vi gå ut och titta på baksidan av huset?" Trots att Joel redan hade bestämt sig, skyndade han sig inte att svara. Han var van vid att dröja med sina svar, även på enkla frågor som "Hur mår du?" eller "Vad sa de på nyheterna?". Som om orden vore personliga ägodelar som han inte ville skiljas ifrån.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

268

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

312

Förlag

Språk

Översättare