Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Eldflugorna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Eldflugorna är en laddad och intensiv roman från dagens Afrika. Huvudpersonerna är två unga människor i Tanganyika: Tom Mawe är assistent åt en vit brunnsborrare, Phebe Togire leder kurser för den nya statens kvinnor. Bägge är intelligenta och kämpande människor som finner varandra i tron på framtiden.
Men mot det nya står på många håll en osynlig mur av vidskepelse, grymhet och primitiva lagar. Medan Tom studerar till ingenjör i London, korsas deras framtidsplaner av hövdingen George. Han åker visserligen i lyxbil med förgyllda beslag och vitklädd chaufför, men han är en förrädare för det gamla sättet att leva, för de gamla lagarna och det gamla förtrycket.
Hur det går skall inte avslöjas. Dagmar Edqvist har emellertid förmått att väva samman de väldiga problemen i Afrikas u-länder, som har så stor betydelse för världens framtid, med en originell och spännande människoskildring och en enkelt gripande kärlekshistoria som i blixtbelysning speglar samma problem.
Handlingen utspelas på Tanganyikas landsbygd, i London och i Dar-es-Salaam, merendels mot en bakgrund, sjudande av liv, vitalitet och nya idéers kamp med de gamla. "Eldflugorna" är en roman om vår värld i dag, skriven med stora kunskaper, buren av värme och fin förståelse.

(baksidestext)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

268

Språk

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

302

Förlag

Språk