Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Venuskastet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Steven Saylors fjärde roman om den romerske privatdetektiven Gordianus, Venuskastet, är en historisk spänningsroman i toppklass - ett storslaget tragiskt drama om mord, svek och perversioner i Roms absoluta maktcentrum.

En kylslagen januarikväll år 56 f.Kr. kommer två förklädda främlingar till privatdetektiven Gordianus hem i Rom. Den ene av dem, den egyptiske ambassadören Dio, ber om något Gordianus inte kan ge honom: hjälp att överleva.
Innan natten är över är Dio brutalt knivmördad och Gordianus indragen i sitt livs mest skrämmande fall.

Den mördade ambassadören var en gång i tiden Gordianus filosofilärare, och tyngd av skuldkänslor över att inte ha lyckats skydda sin gamle vän beslutar sig Gordianus för att hitta mördaren.
Ju djupare Gordianus gräver i fallet, desto tydligare blir det att inget är vad det verkar vara. Snart finner han sig indragen i en härva av perversioner och svek där den förföriska Clodia är spindeln i nätet.

Liksom alla böcker i serien tar Venuskastet avstamp i ett av Ciceros autentiska försvarstal. Här figurerar historiska personer som poeten Catullus och hans älskarinna Clodia, statsmannen Crassus och Julius Caesar tillsammans med ett fiktivt persongalleri med Gordianus och hans brokiga familj i spetsen. En utomordentlig blandning av riktigt bra mordhistoria med intrikat och oväntad upplösning och intressanta historiska händelser.

Venuskastet lämnar ingen besviken - vare sig deckarfantasten eller den historieintresserade. (Wahlström & Widstrand)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

[en detektivhistoria från antikens Rom]

Utgivningstid

Sidantal

390

Språk