Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Trollkarlens hustru

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Året är 1856. Den unga vackra Emmeline och hennes berömde make, illusionisten och trollkarlen Henri Lambert, blir oväntat inviterade till det franska hovet. Orsaken är ännu höljd i dunkel, men med ett tjog nya klänningar i bagaget och Henris rekvisita beger de sig till slottet i Compiègne för att delta i en vecka av mottagningar, jakter, supéer, teaterföreställningar och andra förlustelser tillsammans med gräddan av aristokratin.
Emmeline som är av enkel härkomst trivs egentligen inte i detta sällskap. Men den karismatiske överste Deniau får henne att känna sig uppskattad, och även kejsaren själv, Napoleon III, visar hennes sin uppskattning på ett tämligen oblygt sätt.
Innan vistelsen vid hovet är till ända har översten övertalat paret Lambert att resa med honom till Algeriet. Är hans uppvaktning bara ett led i det politiska spelet, eller menar han något med sina intensiva ögonkast? Emmeline är smickrad men ytterst förvirrad.
Efter en mödosam resa anländer sällskapet till boplatsen vid randen av Sahara och överrumplas av öknens sol, sand och hetta. Emmeline börjar allt tydligare urskilja intrigen i överstens politiska maktspel. Ska hon låta honom utnyttja hennes make för att manipulera befolkningen, och därmed låta falskspel coh fuska forma historien? Hennes lojalitet sätts på hårda prov. Och hon är en mycket ovanlig kvinna. Ensam rider hon ut i öknen...

Trollkarlens hustru är en roman om passion och hetta, om illusioner, förräderi och kärlek. Brian Moore är en enastående historieberättare vars förmåga att väva samman stora historiska skeenden med individuella människoöden imponerar. Tidigare titlar utgivna på svenska är bland annat Blodets färg (1990) och Tystnadens lögner (1991).

(baksidestext)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

229

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

270

Språk

Översättare