Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Någon annanstans

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Någon berättar för oss historien om gränskibbutsen Metsudat-Ram och dess invånare. Livet flyter fram till synes helt stilla, men stoff till dikt finns där i rikt mått...
Vår okände berättare visar oss runt i Metsudat-Ram; han skildrar med mild ironi och inte så liten humor - men allra mest med ömsinthet - sina medmänniskor. Nog får han oss att se deras skröpligheter och svagheter, men också deras uthållighet, envishet och mod.
I en rapsodisk stil där vardag, poesi och drama växlar tar några människor gestalt inför våra ögon. Alla drabbas av livet några lever mödosamt vidare, andra krossas, en del mognar till insikt.
I centrum strå de tre bröderna Berger: den ohjälpligt världsfrånvände forskaren Nehemia från Jerusalem, den världsvane Zeharia-Siegfried från München som på synnerligen oklara vägar har lyckats här i världen - och hela kibbutsens lantbilschaufför, men sin alldeles egen filosof, Ezra.
Ezra: förförare - eller förförd - av den spröda Nogah Charish som drömmer om ett liv utanför kibbutsen, någon annanstans...? Metsudat-Ram är en utpost mot fiendeland. Dess sårbara läge återspeglas i konfrontationerna mellan invånarna - och där blir de våldsamma omvälvningarna i familjen Bergers liv till en ödesmättad händelsekedja: död, åtra, hat, havandeskap och födelse...
Den unge israeliske författaren Amoz Oz presenteras här för första gången på svenska med sin debutroman, som har blivit kallad "den första kibbutsromanen". Han har skrivit ytterligare tre romaner och är översatt till en mängd olika språk.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

298

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

285

Språk

Översättare