Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Spegelbilder

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Spegelbilder ger ett fascinerande och realistiskt porträtt av Olivia och Victoria, enäggstvillingar med olika personlighet, drömmar och mål. Vi får följa deras dramatiska liv i en värld härjad av första världskriget. Från Manhattans societet till skyttegravarna i det krigshärjade Frankrike rör sig Spegelbilder elegant genom en spännande och problemfylld tid.

De var varandras spegelbilder. Inte ens deras egen far kunde skilja dem åt och för främlingar var likheten överväldigande. För tvillingarna Olivia och Victoria Henderson, två unga kvinnor som växte upp vid sekelskiftet, var banden dem emellan något mystiskt och fantastiskt - en hemlighet som de hade för sig själva.

Olivias och Victorias far älskade sina döttrar men han återhämtade sig aldrig helt från sorgen när hans hustru dog vid deras födsel 1893. Blyga, allvarliga Olivia tog på sig moderns roll i deras välbärgade New York-hem medan livliga och rebelliska Victoria ville förändra världen. Hon blev aktiv i suffragettrörelsen och drömde om att fara till det krigshärjade Europa. Men året när systrarna fyllde tjugoett och första världskriget trappades upp, förändrade ett ödesdigert val deras liv för alltid.

Victorias liv höll på att bli en offentlig skandal. För att rädda sin dotters heder bad tvillingarnas far den framgångsrike advokaten Charles Dawson att gifta sig med henne. Charles sörjde fortfarande sin frus död på Titanic och kämpade med att uppfostra sin nioårige son på egen hand. För sonens skull var han beredd att gå med på det som Mr Henderson bad honom om. Men med en list som bara Olivia och Victoria var kapabla till tog systrarna ett oåterkalleligt steg som ändrade deras liv för alltid.

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

476

Förlag

Språk

Översättare

Serie

Utgivningstid

Sidantal

379

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk