Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Våldets ansikte

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning


Judd Stevens är en av New Yorks mest ansedda psykoanalytiker. Han lever ett lugnt och tillbakadraget liv. Med plötsligt en dag står han ansikte mot ansikte med det nakna våldet. Först knivhuggs en av hans patienter utanför mottagningen på Manhattan, sen mördas hans unga receptionist, och doktor Stevens inser att han själv är nästa offer. Han blir ett villebråd jagad både av polisen, som misstänker att han är den skyldige, och av en okänd mördare som kan slå till när som helst. Hans vackra patient Anne Blake är den enda han kan lita på - eller kan han egentligen det?

För att rädda sitt eget liv, och kanske Annes, måste Judd Stevens hitta mördaren innan mördaren hittar honom. Han får uppbjuda all sin yrkeskunskap och intuition för att förstå sin osynliga motståndares motiv. Och när han gjort sin chockerande upptäckt återstår en konfrontation som bara en av den kan överleva.

(Baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Tio minuter i elva på morgonen exploderade himlen i ett fyrverkeri av vit konfetti som omedelbart täckte staden. Den blöta snön förvandlade de redan frusna gatorna på Manhattan till grått slask och den isande decembervinden drev de julhandlande hem till värmen i sina bostäder.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

203

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

213

Språk

Översättare

Lisätietoja

Debutroman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk