Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

M/T och berättelsen om skogens under

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Det var en gång en by i en dalgång på den japanska ön Shikoku. Här samlas flyktingar och rebeller som stötts bort ur slottsstadens gemenskap. Skogen omger dem och i den finns mystiska krafter, skogens "under": en flod som kan förstöra en hel armé; ett oväder som ödelägger jorden; kvinnor som kallas piratöns döttrar; bybor som liknar det buddistiska helvetets demoner; en jättekvinna; åldringar som inte vet om de lever i en dröm eller drömmer sitt liv; och ett handikappat, högt älskat barn. Och många är de godhetens mirakler som räddar dalens människor när de är som mest utsatta.

Den japanske nobelpristagaren KENZABURŌ ŌE ger oss här historien om sin födelseö så som den berättades för honom av hans mormor. M/T OCH BERÄTTELSEN OM SKOGENS UNDER är en sagoskimrande roman, där myt, historia och dröm mästerligt flätas samman.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

M/T. Det är nu länge sedan kombinationen av dessa två bokstäver fick en särskild innebörd för mig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar