Legender

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Här har jag skrivit ner några bilder och föreställningar som jag gått och burit på så länge jag kan minnas. Jag har aldrig kunnat finna något bruk för dem, antagligen är det så för de flesta av oss: vi är fyllda av små berättelser och motiv som tycks ha smugit sig in i oss utan att vi kan begripa hur eller varför. Somliga har vi väl uppfunnit själva, andra har vi fått berättade för oss. Och de förefaller oss både oklara och oanvändbara.
Egentligen kom största delen av den här boken till för ett förtital år sedan. Men det har inte blivit av för mig att skriva ner den förrän nu.
Varför jag kallar de små berättelserna legender kan jag inte med visshet säga. Kanske beror det på min tanke om vad som döljer sig under det utvändiga hos oss. Jag misstänker att om vi kunde fullständigt genomlysas, om det fanns en sådan röntgenapparat, det kan mycket väl finnas, då skulle det nog visa sig att vi i själva verket ingenting annat innehåller än legender.

Torgny Lindgren

(baksidestext)

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

177

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

174

Språk

Översättare