Avsked

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Om det finns en Gud kanske han i stället för ett evigt liv gav oss förmågan att glömma att allt är avsked, från vårens späda grönska bland kala grenar till lövet som klistras mot höstens asfalt; en gråsparvs pip innan natten faller och ugglorna vaknar, en glimt av ljus och sedan aldrig mer."
Fem berättelser knyts ihop av hemlighetsfulla samband, personerna i en historia återkommer i en annan och vi får deras liv belysta ur en ny synvinkel, i ett nytt sammanhang. Det handlar om avsked. Avsked från ett äktenskap eller ett samboende; en pappa dör; en flicka börjar i skolan. Några avsked blir inte av, måhända på grund av en katt.
Bargums berättelser speglar varandra i en ständig växling mellan vemod och skratt, tecknade med språklig svikt och klarhet, inte i breda penseldrag, utan i lätta akvarelltoner. Han har alltid varit den koncentrerade formens mästare, men knappheten blir aldrig kyla. Värmen finns där, och de gåtfulla mönstren bakom det till synes självklara.
(Söderströms)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Titel

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

166

Språk

Utgivningstid

Förlag

Språk

Översättare