Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En ovanligt torr sommar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

För fyrtio år sedan lades den engelska byn Hobb´s End under vatten. En ovanligt torr sommar leder emellertid till att de bräckliga huskropparna träder i dagen – och med dem ett kvinnoskelett. Överkommissarie Alan Banks får, tillsammans med kriminalinspektör Annie Cabbot, den otacksamma uppgiften att identifiera den döda kvinnan. De fascineras av utredningsarbetet som för dem decennier bakåt i tiden. Vad ingen av dem anar är att en person tror sig sitta inne med lösningen på mordet, en person som hela livet fruktat att sanningen ska uppenbaras och som är beredd att ta den med sig i graven ...
En ovanligt torr sommar belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa översatta kriminalroman 2001. Den har även erhållit det prestigefyllda Franska deckarpriset Le Grand Prix de Littérature Policiére och Anthony Award.

(Minotaur)

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Det var kärlekens och blomsterbarnens sommar och jag hade precis begravt min make när jag för första gången kom tillbaka för att se den vattenreservoar som hade översvämmat min barndoms by.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

415

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

444

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk