Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det heligaste

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Lachlan Harriots liv slås plötsligt i spillror då hans fru Susie åtalas för mordet på Andrew Gow, en seriemördare som har gått i terapi hos henne. Om två veckor faller domen och allting tyder på livstids fängelse.
Harriot är övertygad om sin frus oskuld och tillbringar därför varje ledig stund med att försöka hitta bevis som kan rentvå henne. Men jakten på sanningen framkallar fler frågetecken än svar. Varför har Susie stulit sekretessbelagda handlingar? Varför vill hon inte att han ska hjälpa henne? Och vad hade hon egentligen för relation till Gow? Sakta börjar Harriot förstå att hans älskade hustru bär på mörkare hemligheter än vad han någonsin kunnat ana.
Det heligaste är Denise Minas första fristående kriminalroman efter den lovordade Garnethilltrilogin. Det är en stark berättelse som ifrågasätter gränsen mellan lögn och sanning, skuld och ansvar, förövare och offer.

(Minotaur)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

437

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

316

Förlag

Språk

Översättare