Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Drömstället

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Sophie Appelbaum är en outsider. Hon passar inte riktigt in någonstans: hon är judisk utan att vara religiös och hon älskar att läsa men är en medelmåttig student. Hon är en lojal vän men missbedömer ibland vännerna, och hon är inte vad man skulle kalla flitig på jobbet. Hon förälskar sig ofta, men vet inte riktigt vem hon vill gifta sig med – om hon ens vill gifta sig, trots press från familjen.
Vi får följa Sophie under 25 år – till hebreiskakursen, till college och till hennes första jobb, där maskinskrivningskunskaperna inte riktigt räcker till. Hon upptäcker att karriären inte är allt, att hennes föräldrar kanske inte är som hon trott och vi följer hennes relationer och uppbrott från såväl pojkvänner som vänner.

Läsare som tyckte om succéromanen Flickornas handbok i jakt och fiske kommer inte att bli besvikna – Drömstället är en fantastisk bok full av både humor och allvar. Sophie är en slagfärdig antihjältinna i en värld av fasta föreställningar av hur allt är eller bör vara. Med mycket skratt och en dos eftertänksamhet följer vi hennes sökande efter en egen plats i världen.

(Bonniers)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

479

Språk

Utgivningstid

Sidantal

447

Förlag

Språk

Översättare

Serie

Första publikation

ja

Språk