Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Giftträdets bibel

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den amerikanske baptistpastorn Nathan Price, karg, självgod och gudfruktig, går i spetsen när han med sin hustru och sina fyra döttrar ger sig iväg ut i den afrikanska obygden för att sprida Guds ord till infödingarna i Belgiska Kongo. Året är 1959. Kongo sjuder av politisk oro. Landet står på tröskeln till självständighet. Snart ska Patrice Lumumba väljas till det fria Kongos första president. Inbördeskrig hotar.

I Giftträdets bibel berättar kvinnorna hustrun och de fyra döttrarna om en missionärstillvaro som får en olycksbådande vändning. Den patriakaliske fadern, orubblig i sin religiösa övertygelse, utvecklas till en hänsynslös tyrann. Familjen går mot sin upplösning och undergång ...

(Bra Böcker)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Föreställ dig en ödeläggelse som är så besynnerlig att den aldrig kan ha inträffat.
Först ska du föreställa dig skogen. Jag vill att du ska vara dess samvete, ögonen i träden. I skogen står stammarna på rad, höljda av glansig och strimmig av bark; de påminner om muskulösa djur som blivit övervuxna intill orimlighet.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

559

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

501

Språk

Första publikation

ja

Språk