Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jurtjyrkogården

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Döden är ett mysterium och begravning en hemlighet.
Av detta har Stephen King skapat en bok vars make du aldrig läst.
De onda krafter han släpper loss ur gravarna på Jurtjyrkogården går inte att stoppa när de väl fått forfäste i vår välordnade värld...

(baksidestext)
Läkaren Louis Creed och hans familj lämnar Chicago och flyttar till ett stort hus utanför den lilla staden Ludlow i Maine. Louis kan inte låta bli att känna en oro - allt verkar bli nästan alltför perfekt. Det nya huset är fantastiskt. Naturen är underbar. Och grannarna är vänliga och välkomnande.

Men i utkanten av idyllen finns uråldriga, hemlighetsfulla krafter. Det är något mystiskt med den gamla "jurtjyrkogården", där traktens barn brukar begrava sina husdjur. Och strax bortom den finns en gammal, indiansk begravningsplats som ruvar på ännu djupare hemligheter som vår moderna tid sedan länge har glömt bort. När familjens katt Church blir överkörd begraver Louis honom bortom jurtjyrkogården. Och Church kommer tillbaka. Till det yttre är katten densamma, men något är ändå kusligt annorlunda med husdjuret.

Louis har släppt lös dolda krafter som bäst lämnas ostörda. Men det är inte förrän familjen drabbas av en katastrof som den verkliga mardrömmen börjar.

När Jurtjyrkogården först kom ut, blev den snabbt med bred marginal den bäst säljande av Stephen Kings romaner. Med utsökt psykologisk skärpa skildrar King en helt vanlig familjs liv och med samma obevekliga skärpa går han vidare och skildrar dess totala sönderfall.

(Bra Böcker)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

493

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

476

Språk