Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Blå månen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Vid ett uppror i den indiska staden Baskul blir den engelske konsuln Hugh Conway, hans närmaste man Charles Mallinson, amerikanen Henry Barnard och miss Roberta Brinklow vid österländska missionen kidnappade i det flygplan som skulle föra dem i säkerhet. En okänd man bemäktigar sig planet som efter en hisnande färd över bergen kraschlandar någonstans i det otillgängliga Tibet.
De kommer till Shangri-La, ett praktfullt lamakloster beläget vid en vacker dal i skuggan av Blå månens skimrande berg. I Shangri-La står tiden stilla, där råder evig ungdom och lycka.
Conway faller för Shangri-Las underbara förförelse. Mallinson begriper ingenting, utom att han - liksom Conway - blivit förälskad i den ljuva kinesiskan Lo-Tsen. Barnard har ett skumt förflutet och behöver ett gömställe. Miss Brinklow känner sin plikt som missionär bland hedningar.
"Bortom horisonten" är både en spännande äventyrsroman och en bok som ger en fläkt av själens stora, hemlighetsfulla äventyr.

(baksidestext, 1973)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

233

Språk

Översättare

Lisätietoja

Första svenska upplaga 1935. Första upplaga i denna version 1973.

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

275

Språk

Översättare