Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bortom sanningen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I en våning i en av Oslos fashionabla stadsdelar har ett förmöget äldre par och deras äldsta son brutalt mördats. Misstankarna riktas genast mot parets yngste son och hans hustru och fallet verkar snart uppklarat för Oslopolisen.
Men inte för kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen. På brottsplatsen fanns nämligen ett fjärde lik: en något underlig och ensam man, till synes utan koppling till den rika redarfamiljen. Hanne vill inte slå sig till ro med fallets upplösning. Hon letar, till sist i det närmaste ensam, efter en annan verklighet, efter sanningen bortom det uppenbara.
Bortom sanningen är inte bara historien om uppklarandet av ett fruktansvärt brott. Boken är också en resa tillbaka i Hanne Wilhelmsens liv, i sökandet efter förklaringen till hennes eget liv och öde.

Anne Holt hör till Nordens mest lästa och uppskattade författare. Med ett förflutet som jurist och tevereporter har hon en unik insikt i den värld hennes romaner oftast utspelar sig. Bortom sanningen är hennes elfte bok och den sjunde kriminalromanen om Hanne Wilhelmsen.
(Piratförlaget)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Det var en gammal hund. Höfterna var stela, förstörda av förkalkningar. Sjukdomen hade gett djuret ett hyenaktigt utseende med kraftigt bröst och överdimensionerat nackparti som sluttade brant mot en mager gump.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

328

Förlag

Språk

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

en Hanne Wilhelmsen-roman

Utgivningstid

Sidantal

335

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket