Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Alias Grace

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

16-åriga Grace Marks har dömts till livstidsstraff för sin inblandning i det brutala mordet på hennes husbonde, den välbeställde Thomas Kinnear och hans hushållerska Nancy Montgomery. Flera år senare tar den unge doktor Simon Jordan sig an hennes fall. Han lyssnar på hennes historia, från hennes familjs svåra resa från Irland till Canada, till hennes tid som husa hos Thomas Kinnear. Medan Grace delar med sig av sitt liv urskiljer Jordan en mörk labyrint av förhållanden och hennes försvunna minnen från dagen då hennes liv slogs i spillror. Margaret Atwood har lyckats återskapa det skrämmande mordet och blåser liv i en av de mest enigmatiska och ökända kvinnorna på 1800-talet.
(Norstedt)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Det växer pioner på grusgången. De sticker upp mellan de lösa, gråa stenarna, deras knoppar smakar prövande på luften, försiktigt som snigelögon, sedan sväller de och öppnar sig i stora mörkröda blommor som blänker och skimrar likt siden. Sedan lossar kronbladen och faller till marken.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

503

Språk

Översättare

Lisätietoja

Norstedts, 2017