Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Beröringen

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Elizabeth Drummond har inget att sätta emot när hennes far bestämmer sig för att gifta bort henne med en förmögen kusin. Året är 1872 och hon är sexton år när hon företar den långa resan från fattigdomens Skottland till Australien. Och hon anar inte att hennes blivande make redan har en kvinna han älskar … I det stora påkostade huset på landsbygden försöker Elizabeth finna sig tillrätta. Men trots vackra kläder, dyrbara smycken och ett påpassligt tjänstefolk är hon långt ifrån lycklig. Till en dag när hon av en slump lär känna en ung kines som väcker slumrande känslor till liv. Han visar sig dock vara son till makens älskarinna …
Beröringen är en rik och flödande berättelse om en familj i två generationer, vars öde präglas av såväl glädje och passion som djup tragik.

(Forum)
Personer, aktörer
Konkreta platser för händelserna
Originalspråk
Textutdrag
"Din kusin Alexander skriver att han vill ha en fru", sa James Drummond och tittade upp från ett pappersark.
När Elizabeth uppmanades att infinna sig hos fadern i förmaket hade det drabbat henne som ett slag i ansiktet. En sådan formell kallelse betydde att hon skulle bli uppläxad för någon försyndelse och sedan få en lämplig bestraffning. Hon visste vad hon hade gjort - och visste också vad straffet skulle bli - att äta osaltad gröt under resten av året.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
511
Förlag
Språk
Översättare
Lisätietoja
Fenix, 2012
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
602
Språk
Översättare