Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Djungelnatt

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Djungelnatt", som är den fjärde, fristående delen i serien om Mexiko under diktaturen 1879-1910, skildrar livet i La Armonia, en av de många monterior eller avverkningsplatser som upprättats i de ångande heta djunglerna i södra Mexiko.
La Armonia ägs av de fruktade bröderna Montellanos, arbetskraften är de skuldsatta peonerna som sålts till monteriorna för att arbeta av sina skulder till godsherrarna. Plågade av den klibbiga hettan, moskitos och djungelflugor drivs indianerna att utverka så mycket caoba - mahogny - som möjligt. Den som inte klarar minimiprestationen - att hugga två ton caoba i veckan - skrivs upp till veckans "fiesta", dvs offentlig prygel och tortyr.
Det är med en ursinnig medkänsla Traven skildrar dessa människors slaveri, deras förödmjukelse och totala hjälplöshet mot överheten.

(baksidestext, Folket i bild 1970)

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

301

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Folket i bild, 1970

Utgivningstid

Sidantal

292

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk