Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Okunnigheten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Milan Kunderas nya roman utgör en milstolpe i hans verk: för första gången på trettio år återvänder han i litterär form till det Prag han en gång lämnade. Han låter sin hjältinna Irena, änka med vuxna barn och svensk älskare, efter tjugo år i Paris resa hem till sitt förlorade Böhmen, som hon under exilen dagligen återsett i ljusomstrålade minnesbilder, var natt dock korrigerade av hotfulla mardrömmar om återkomsten.

I Prag är ingen av hennes gamla vänner intresserad av hennes erfarenheter från det nya landet. Med underförstådd aggressivitet avfärdar de hennes berättelser, ja, hennes nya identitet. Hon lever i exil på två platser…

Kundera varvar ledigt fiktion och reflektion, och hans roman formar sig till en roande och stimulerande berättelse som gestaltar en av samtidens viktigaste frågor.

(Bonniers)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

178

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

154

Förlag

Språk

Översättare