Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Öknens hemlighet

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Andra världskriget har brutit ut. I Arabien söks amerikanen Gavin Kane upp av en kvinna, Ruth Cunningham. Hennes man har försvunnit under sitt sökande efter Sabas tempel och nu vädjar hon till Kane om hjälp för att hitta honom. Kane har smuggling som huvudsyssla men är även känd för andra talanger.
Hettan är obeskrivlig och ökenområdet dit sökandet för dem är ökänt, en plats där ingenting styrs av lagar utan av ondskan …
De drivs allt längre in i öknens hemligheter, varje steg de tar kan vara det sista, och plötsligt korsas deras väg av en sammansvärjning med planer som skulle kunna få förödande konsekvenser för en hel värld. (Baksidestext)
Ämnen och teman
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Tidpunkt för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
medan regnet drog över Berlin som en stor ridå sista kvällen i mars, kom en svart Mercedeslimousin körande längs Wilhelmsstrasse mot det nya rikskansliet som öppnats så sent som i januari. Hitler hade gett dem ett år på sig att slutföra projektet. Hans order hade åtlytts med två veckors marginal.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Namn
Första publikation
ja
Språk
Namn
Utgivningstid
Sidantal
309
Förlag
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
221
Språk
Översättare